Humor kan få svære beskeder til at glide ned

Hvis der er høj trivsel på en arbejdsplads og der er åbenhed til at tale om, hvordan den enkelte har det – så begynder det også at være lettere at udnytte de muligheder, som humoren har for at kommunikere svære budskaber.

Er der noget, vi ikke bryder os om som voksne mennesker, så er det at få udstukket en ordre. Så blive vi tit trodsige og nægter at gøre det.
I min datters børnehave var der et skilt, som mødte dig ved indgangen, hvor der stod:
”Husk at rydde 5 ting op fra legepladsen inden du forlader den”.
Jeg har aldrig gjort det. Det gjorde mig trodsig. Gu’ ville jeg ej. Men havde de pakket det ind i selvironi og måske skrevet:
”Vores leder kan ikke finde sit gebis, som han har tabt i sandkassen – vil du hjælpe med at rydde legetøjet væk? Bare ryd lidt op inden du går.”

..så ville det have været mere indirekte og uhøjtideligt, og så ville jeg have været mere tilbøjelig til at hjælpe. Det ville også kunne have skabt en munter dialog og muntre kommentarer fra forældre om gebisset.

På arbejdsplader, hvor vi trives og har en god tone, der er vi mere tilbøjelige til også at få de fordele, som f.eks. humor kan give og dermed styrke glæden, relationerne og trivslen endnu mere.

JEG VAR EN TUR PÅ FÆRØERNE…

for at holde Foredrag. Det var som altid en fantastisk oplevelse. Færingerne er imødekommende, afslappede og lattermilde. Jeg var også en tur i radioen for at tale om humor på arbejdspladsen. Lad mig opfordre alle til at tage en tur til Færøerne. Jeg lover, at det bliver en uforglemmelig oplevelse

Skilt2.jpgMED ET GLIMT I ØJET…

JEG KAN IKKE TALE FÆRØSK, MEN…

på skiltet her til venstre, står der så ikke: ”Av for satan løjpen”. Måske en god ide ikke, at parkere der.

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll til toppen