Humor og psykopater

Et af de spørgsmål jeg har fået nogle gange i årenes løb er: ”Kan psykopater have humoristisk sans?”
Svaret er både ja og nej. De er ofte intelligente, så de kan forstå både meget specifikke ting i humoren og abstrakte former for tænkning. De kan også grine af det. 
Psykopater er altid på jagt efter den næste oplevelse, der kan bekræfte dem i deres opfattelse af, at de er mere værd end andre. De vil ofte forsøge at få de mennesker de omgås over i en rolle, hvor psykopaten kan få dem til at blive underlegne og ”tabe slaget”. Derfor kunne den form for humor de foretrækker godt tænkes at være, hvor ”den smarte vinder over den dumme”. Sarkasme og ironi kunne også være noget de benytter sig af. Sarkasme og ironi leger nemlig med den konventionelle måder at tænke på og gør op med den måde ”de fleste tænker på”. I det hele taget humor, som kan sætte dem i en rolle, hvor de er den intelligente og ”den største”.
Der er psykopater, som har udtalt sig om deres præferencer indenfor humor. Generelt siger de fra overfor, hvad vi på dansk kunne kalde ”prutte-humor”. Altså platheder. Fjollerier. De er langt mere tiltrukket af noget, som udfordrer dem intellektuelt.

Der er en psykopat, som udtaler: ”Når det kommer til at få folk til at grine, så er jeg fantastisk til det. Jeg tester som regel lidt af, hvad der kan få andre til at grine. Når jeg så finder ud af, hvad det er, kan jeg gøre det vældig godt. Der er intet ved det, som får mig til at føle mig dårligt tilpas. Jeg kan altid bruge det.”

Humor er noget psykopater ved fungerer godt i sociale sammenhænge, så det er noget de kan bruge som et værktøj til at vinde folk over, som de gerne vil dominere.
Men man kan ikke tale om, at psykopater har lune, som normale mennesker har. 
Selvironi er kun noget de bruger, hvis de kan se, det kan skabe sympati. Det er èn af de charmerende masker, de kan bruge til at skabe sig et fodfæste blandt andre mennesker, som de gerne vil opnå noget med.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


DAGLIGSTUE-FORTÆLLINGER

Tirsdag den 10. maj havde jeg fornøjelsen af et meget usædvanligt job i Århus. Jeg var inviteret til at deltage i et ”koncept”, der hedder ”Dagligstuefortællinger”. Sammen med to musikere og en storyteller underholdte jeg med historier og anekdoter for et offentligt betalende publikum i en privat lejlighed. Det er noget, som foregår et par gange om året. Et skønt og anderledes arrangement, som bragte publikum og optrædende meget tæt på hinanden.


PSYKOPATISK HUMOR

Humor kan være brutal. Da der var en dansk præst fængslet for mordet på sin kone fandt en af mine venner på denne joke…

“En morder, en psykopat og en præst kommer ind på en bar. 
Han bestiller en øl.”


HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top