Aprilsnarren – En reminder om at tænke sig om

Så er vi ved at nærme os den 1. april. Dagen, hvor man kan lyve og slippe afsted med det – uden at det har konsekvenser. Så længe man husker at sige bagefter, at man har løjet. Ellers er man mere i kategori med Stein Bagger og Britta Nielsen.

Som barn kan jeg huske, at der var et indslag i TV-Avisen. I indslaget så man en journalist stå på Christiansborg og sige, at der var sat 500.000 kroner af til at ompolstre stolene i folketingssalen, så de passede til den partifarve, som det enkelte parti havde. Altså blå til Venstre og rød til Soc. Demokratiet o.s.v.

Min far røg helt op i det røde felt: ”Hvad fanden er det, som de spilder skattekronerne på.” Indtil min mor gjorde ham opmærksom på, at det jo var 1. april. Så faldt han ned igen.

Det er blevet en fast tradition, at medierne laver en aprilsnar. Men udfordringen er nu at fordi vi er så hurtige på tasterne på de sociale medier og fordi vi er blevet meget mere ”krænkelsesparate”, så kan det ende med, at nogen bliver meget, meget gale og skriver meget grimme ting, inden de finder ud af, at det bare er for sjov. 
Men på den måde er aprilsnarren måske også med til at minde os om, at vi nogen gange skal ”trykke lidt på bremsen”, før vi ”farer ud med bål og brand”. Det er en god idè, at grave lidt dybere og prøve at forstå den sammenhæng, som ting bliver kommunikeret i.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN

Min manager Malene von Kiærs foredrags- og eventbureau One Decision fylder 10 år den 1. april. 
Jeg har været med hele vejen. Fra da vi var få foredragsholdere til at Malene i dag har nogle af møde- og eventbranchens skarpeste profiler. Samtidig med at hun har vundet titlen flere gange som årets bedste foredragsbureau.

Malene sagde engang til mig, at det vigtigste for hende er, at dem som er med i hendes bureau er ordentlige mennesker. Folk som behandler andre ordentligt og er til at stole på. Jeg er stolt af at være blandt de udvalgte. Specielt fordi jeg ved, at dem som henvender sig omkring mig også får en ordentlig behandling. Du kan altid trygt henvende dig til One Decision. Det vil du ikke fortryde.
Stort tillykke til Malene!


ARILSNARREN ER UNDER PRES

Englænderne kan altså noget helt særligt med humor. Forsiden her er fra 2019. Men lad os se i øjnene, at de sidste par år har virkeligheden været så grotesk, at det måske slet ikke har været nødvendigt med en aprilsnar 1. april.


HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top