Bliv nysgerrig på Verden

Jeg bliver med jævne mellemrum spurgt, hvad der skal til for at skærpe evnen til at se det humoristiske omring sig. Der er flere ting man kan gøre, men først og fremmest handler det om at være en slags ”Spørge Jørgen”. I det gamle børnerim spørger Jørgen om alt muligt: ”Hvorfor sidder neglen på min finger- hvis den sad på næsen var det sjovt”.

Og det er sådan set et meget godt spørgsmål. Hvorfor sidder neglen på fingeren – og hvad hvis den sad på næsen? – hvad ville der så ske?

Her i sommers besøgte jeg en af mine gode venner, som jeg deler humoristisk sans med. Det gode ved ham er, at vi kan få timer til at gå med at tale om ”ingenting”. Vi endte med at tale en halv time om hvad små lyde og udbrud fra voksne mennesker betyder. Når man er på besøg og det er sidst på aftenen og man kigger på sin hustru, slår lidt i bordet og beslutsomt siger: ”Nå!” – så betyder det, at nu skal vi vist også til at hjem. Eller hvor mange gange man kan sige ”åååhhh ja” på en dag, når man er en mand over 45 år.

Den samtale havde vi begge en fest med. For ud af nysgerrigheden i de små detaljer i livet springer der meget humor. Komedieserien ”Seinfeld” er af mange betegnet som værende den sjoveste nogensinde. Serien handler lige præcis om alle de ting, som vi aldrig tænker over – men som vi tænker over alligevel. F.eks. hvordan undgår vi at købe den forkerte fødselsdagsgave til en ven? Hvorfor er det rart, når nogen siger ”prosit” efter man har nyst?

Humoristiske mennesker er detaljeorienterede og nysgerrige. Intet er for småt til at vende og dreje og finde finurlighederne i. ”Spørge Jørgen” fik en endefuld af sine forældre fordi han spurgte for meget. Måske er det derfor mange voksne ender med at blive så kedelige. De glemmer nysgerrigheden og interessen for de små detaljer.

 


”HISTORIER I HAVEN”

Igen i år deltager jeg i ”Historier i haven”. Det sker i Randers Festuge, hvor jeg underholder sammen med Sct. Mortens Vokalensamble og en stribe andre storytellers.

Tag kaffen og picknick-tæppet med og få en hyggelig aften i det fri.

Det er gratis og foregår: Onsdag den 18. august kl. 19.00. Randers Kloster, Blegdammen 1-3, Randers C

 


HUMOR FRA VIRKELIGHEDEN

Nu må vi jo heldigvis godt gå til koncert igen. Men husk at koncentrere dig, når du køber billetter. For nogle år siden var der en engelsk mand, som købte billetter til sin kones fødselsdag til en koncert med konens yndlingsband. The Red Hot Chili Peppers. Så langt så godt. De fløj helt til Belfast i Irland for at se bandet. Men manden havde set forkert. Det viste sig at være The Red Hot Chili Pipers, som er et meget berømt sækkepibeband. Historien siger, at de havde en god aften alligevel.HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top