Konstruktiv irritation

Det er en udbredt misforståelse, at meget humoristiske mennesker altid er i godt humør. For humorister bliver lige så kede af det og irriterede som alle andre mennesker. Men mennesker med meget humor er tit i stand til at bruge deres irritation konstruktivt.

Jeg hørte en dag nogle radioværter tale meget arrogant om eksperter. ”Der er for mange eksperter. Alle kan jo kalde sig eksperter. Det er jo ikke en beskyttet titel”. Det irriterede mig. Jeg synes simpelthen, det lød så nedladende. Indtil jeg tænkte: ”Det er heller ikke en beskyttet titel at være en idiot. Og det lyder som om, at dem er der flere af end eksperter”.

Pludselig havde jeg en joke – og jeg var mindre irriteret.

Det er sådan set den teknik mange stand-up komikere benytter sig af. De tager et emne, som frustrer mange af os og påpeger det absurde i det. Jeg hørte stand-up komikeren Torben Chris brokke sig over de irriterende pap-sugerør, som vi alle sammen skal til at bruge nu. Det var helt forløsende at høre en som havde samme irritation som mig selv – og samtidig fremlagde det på en sjov måde.

Det kan være forløsende at bruge sin irritation konstruktivt – og det behøver ikke altid blive brugt til underholdning.


JEG ER PÅ EN TURNÉ RUNDT I DANMARK

Jeg er på vej rund til arbejdspladser i hele Danmark for at holde foredrag. Jeg har allerede besøgt Esbjerg, Helsingør, Vejen, København, Silkeborg, Frederikshavn og skal snart rundt til mange flere også i Sverige og på Bornholm. Det er en fornøjelse at kunne komme ud til arrangementer igen. Tilhørerne har været søde og lattermilde. Tak for jer.

Fotos fra foredrag på Hotel Admiral i hjertet af København


IRRITATION I BANKEN

Den engelske stand-up comedian Jack Dee brugte sin irritation over uengagerede unge medarbejdere I banken sådan her:

I hate it when young people work in banks. You come in to the bank and want to trust them with your life-savings. Then you are confronted with this four-year-old, who says: “Can I help you?” And you think: “Well I wonder – can you? – Is there a grown up in the building? Is your dad at home?HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top