Overraskelser i Hverdagen

I revy-klassikeren ”Tømmerflåden”, siger Kjeld Petersen til Dirch Passer: ”Overraskelsesmomentet er en af grundpillerne i fortællekunsten”. Og det er det faktisk. Når pointen falder i en joke eller en anekdote, så skulle grinet også meget gerne falde.

Det er, fordi vi bryder rutinen. I en joke følger vi som regel et velkendt scenarie og pludselig så bryder vi det og vi bliver overraskede. Det fantastiske er, at det samme kan vi bruge i vores dagligdag.

Jeg læste, at èn af Coronapoderne i Forum blev træt af det rutineprægede arbejde. Specielt at han hele tiden skulle spørge: ”Har du prøvet det før?” Så han begyndte at stille et mere overraskende spørgsmål: ”Har du danset i dag?” Simpelthen for at bryde rutinen og se hvad der skete. Der skete faktisk en del. Folk lo, blev mere rolige og en munter dialog opstod. Herefter begyndte han at stille en lang række overraskende spørgsmål og samme effekt opstod.

Meget af vores liv er rutine. Rutine er godt, for det skaber sammenhæng og tryghed i vores liv. Men det fantastiske ved humor er, at det også kan bryde rutinen og gøre den mere legende. Give os et smil på læben. I virkeligheden er det også det, vi gør, når vi holder ferie. Vi bryder hverdagsrutinen. Vi gør de tre uger, vi har fri, mere legende – og mere frie.

 


HUSK: DU KAN SØGE OM 10.000 KRONER I STØTTE TIL FOREDRAG…

Torsdag den 14. november er det ”Danmarks Mentale Sundhedsdag”. I den forbindelse kan alle arbejdspladser søge Velliv Foreningen om et tilskud på kr. 10.000,- til f.eks. mit foredrag, som omhandler trivsel, arbejdsglæde samt input til at skabe rammerne for sunde fællesskaber. Rammer som skal være med til at forbedre og bidrage til den mentale sundhed på arbejdspladsen. Sidste frist for at søge om tilskud er den 23. august 2021.

NB: Tilskuddet kan anvendes i hele uge 41.

Hvis du selv oplevede foredraget sidste gang, der var Mental Sundhedsdag, så er der måske nogen, du kender, som kunne få glæde af det denne gang.

Få hjælp til at søge hos min manager Malene von Kiær og læs meget mere her: Tilskud til foredrag »

 “I hate going to the beach. I prefer to stay at home – that way I can listen to music that I like.”

– Bill Hicks, Komiker


Rigtig god sommerferie!
Næste nyhedsbrev kommer i august
HUSK At holde dig munter – særligt i ferien!


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top