Den sjove anekdote

FORTÆL POINTEN TIL SIDST

Nu nærmer den søde juletid sig og samvær med familie og venner. Måske du i år skal prøve at toppe din onkels sjove anekdoter. Men hvordan? Lad mig starte med en personlig anekdote:

For år tilbage besøgte jeg min kones farmor Lis og farfar Holger. Da jeg kommer ind siger Holger: ”Vores TV vil ikke virke mere. Vi har prøvet alt. Men OK, det har også holdt i 25 år, så sådan er det.” Jeg sagde: ”Ved I hvad, jeg kører lige forbi Genbrugspladsen på vejen hjem. Skal jeg ikke tage det med.” ”Jo tak!” Sagde Holger. På vejen hjem smider jeg TV’et af på Genbrugspladsen. Om aftenen ringer min telefon. Det er Holger: ”Ved du hvad?” … siger han ”Jeg mødte underboen her i eftermiddags. Han sagde: Der er noget galt med fællesantennen. Har I haft nogen problemer med jeres TV?”

Det vigtigste råd, jeg kan give, er: Husk at fortælle pointen til sidst. Er det virkelig det hele? Nej. Men det er vigtigt.

Der er rigtig mange, som ville begynde en anekdote sådan her:

Min kones farmor og farfar smed engang et fuldstændig velfungerende tv ud fordi de ikke vidste, der var noget galt med fællesantenne i opgangen…. Det, der skete var…

Men nu ved jeg jo, hvad historien slutter med. Den vil stadig være underholdende men ikke kalde lige så stor latter frem. Læg mærke til at det sidste ord i min anekdote er ”TV”.

Først når det ord bliver sagt afsløres det, hvad historien egentlig handler om. Det er ligesom en krimi. Vi vil ikke vide, hvem morderen er før til sidst i filmen.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


SÅ ER DET TID TIL AT JULEHYGGE…

Julemåneden nærmer sig. Det viser sig faktisk, at julepynt kan gøre dig mere lykkelig. Fordi det øger dopamin, som er dit ”lykke-hormon”. Hvorfor ikke bare gå ”all in” på julehygge på arbejdspladsen, som nedenstående medarbejdere har gjort…


KOMIKERE OM JULEN

“Ever wonder what people got Jesus for Christmas? It’s like, “Oh great, socks. You know I’m dying for your sins right? Yeah, but thanks for the socks! They’ll go great with my sandals.”
– Jim Gaffigan

—————–

“I bought my brother some gift-wrap for Christmas. I took it to the Gift Wrap department and told them to wrap it, but in a different print so he would know when to stop unwrapping.”
– Steven Wright

—————–

“One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”
– Louise C.K.


God jul. Godt nytår og…
HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top