Ferietid – er også ”irritationstid”

UNDGÅ IRRITATION PÅ FERIEN

Vi er rigtig mange mennesker, som skal holde ferie i Danmark i år. Så der kommer til at stå mange mennesker i kø til is-kiosker over hele Danmark.

Så husk at tage det med godt humør, når du skal vente i køen. For jeg vil garantere dig for, at du på et eller andet tidspunkt vil blive irriteret på nogle andre mennesker, når du er på ferie.

For nogle år siden sad jeg i et fly, var træt og ville bare gerne hjem. Foran mig sad der en dame, der talte meget højt om sin ferietur til sidedamen, som helt tydeligt ikke kendte damen. Ved siden af mig sad en mand, som jeg havde sludret lidt med og han var helt tydeligt meget irriteret over, at damen talte så højt. Men så skete der noget….Hun ævler løs og på et tidspunkt fortæller hun:
Ja- vi har jo været I Thailand. Det var fantastisk. Min mand sagde også til mig: Ja – det er jo næsten som at være kommet i Paradis. Og ved De hvad – så svarede jeg ham:
”Ja – normalt skal man jo ellers være død for at komme i Paradis – men det er vi to jo da slet ikke.”
Og så hørte jeg bare min sidemand hviske til mig: ”Jo – hjernedød”

Jeg var helt færdig af grin. Det var bare så velplaceret en replik. Damen foran hørte den ikke. Men efter den bemærkning, så opgav vi at sove og snakkede lidt om løst og fast. Jeg tror ikke nogen af os var lige så irriterede mere.

Når vi bliver irriterede, så sker der tit det, at vi lægger vores egne holdninger over i andre menneskers adfærd. Vi tænker: ”Jeg ville aldrig sidde og tale så hørt i et fly. Det kunne jeg aldrig gøre – det gør man da ikke.” Og samtidig så bliver vi mere og mere irriteret og kører os selv op i en spiral.
Hvis vi vil undgå det – så skal vi træde ud af det og komme lidt på afstand af det.
Hvis du står i en kø ved en iskiosk – så prøv at løse lidt op for kedsomheden og irritationen. Snak med dem foran dig om vind og vejr – og hvis der kan falde en munter bemærkning, så meget desto bedre.

runegreen-plakat_final.jpgTILSKUD TIL FOREDRAG PÅ KR. 10.000,-

Sidste år besøgte jeg en lang række arbejdspladser i forbindelse med Den Mentale Sundhedsdag – og Uge.
Igen i år kan 500 arbejdspladser blive tilgodeset med et tilskud på op til kr. 10.000,- til foredrag der knytter an til mental sundhed på arbejdspladsen. Det gør humor og arbejdsglæde jo i den grad.
Måske besøgte jeg din arbejdsplads sidste år. Hvis jeg gjorde vil det være pænt af dig at gøre dine venner og bekendte opmærksomme på, at også de kan få en god oplevelse med det her tiltag.
Min manager One Decision samarbejder med Vellivforeningen. Du kan se mere om hvordan du kan få tilskud – og få hjælp her:

https://www.onedecision.dk/foredrag/tilskud-til-foredrag/

HUMOR FRA FERIELANDET

En af mine yndlingskomikere er den skotske legende Billy Connolly. Et år tog hans kone og han deres to små piger med på ferie i Skotland (De bor ellers i USA). De viser de to små piger alle de smukkeste steder i hele Skotland. Efter turen spørger Billy pigerne: ”Hvad var så det bedste I oplevede på turen?” De to piger går lidt afsides og taler sammen og svarer så: ”Sesame Street”. Det var et videobånd, som de havde set i campingvognen. Så meget for Skotlands natur.

Rigtig god sommerferie
Næste nyhedsbrev kommer i august
HUSK At holde dig munter – særligt i ferien!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top