Har du joket med dit barn i dag?

Det kommer bag på mange mennesker, når jeg fortæller dem, at der ikke er nogen, som er født med humoristisk sans. Det er en tillært evne.
Derfor er det vigtigt at vise vores børn, at humor er noget, som har en værdi. Det er noget, som vi kan bruge i kommunikation og noget som vi kan bruge til at håndtere svære situationer med.

Jeg er selv vokset op i en familie, hvor humor betød meget. Hvis man havde stor humoristisk sans, så havde man en høj stjerne hjemme hos os.
Der var på et tidspunkt en meget religiøs mand, som ringede på vores dør. Min far åbnede og manden sagde: ”Kender du Gud” hvortil min far svarede: ”Ja det gør jeg da – er der en besked jeg skal give videre?”

Det er klart, at når man vokser op i sådan et miljø, så finder man hurtigt ud af, at humor er en måde at opfatte og ”håndtere” livet på.

Forskning viser, at børn med en svagt udviklet humoristisk sans har sværere ved at skabe sig et socialt netværk – og så er det desværre også lettere at blive offer for mobning. Samtidig kan børn bruge humor som et skjold mod mobning.
Hvis man kommer fra et hjem, hvor humor er en aktiv del af kommunikationen og samværet så bliver det også nemmere at afkode om noget er ment som kærlige dril, sjov og ballade og humor eller som direkte mobning. Man bliver mindre tyndhudet.
Det kan måske samtidig føre til, at vi bliver mindre ”krænkelsesparate”, når vi bliver voksne. Så husk at joke med dit barn. Lær børn lidt om ironi og om ”sprogets glæder” og vis, at heller ikke voksne skal tage sig selv alt for alvorligt.

RuneGreen_humorist2.jpgJEG VAR OLIVER BJERREHUS FOR EN DAG

ONAD er et såkaldt ”visuel design agency” med en meget flink mand, som hedder Ole Sørensen. De tilbød mig og en række andre foredragsholdere at ”lege” fotomodel for en formiddag og det var en meget stor fornøjelse.

Godt nok har jeg ikke efterfølgende fået et liv i overhalingsbanen ligesom Oliver B. – men man skal jo starte et sted.

RunePortræt.jpg

Faktisk er de ikke fotografer men grafiske designere. Men talentet for at fotografere fejler ikke noget.

Besøg dem her: https://onad.dk/

MIaWagner_RuneGreen.jpg

MIA OG MIG

15. maj besøgte jeg Mia Wagner hos Freeway Koncernen i Viborg. Vi havde en både hyggelig og sjov samtale – live Online. Vi kom både omkring ledelse, humor, barndom og livsvalg. Men vi gav også konkrete værktøjer til begge dele.
Hvis du gerne vil se samtalen, kan du stadig købe adgang her under ”Løvinden og humoristen”:

https://boon.tv/one-decision

 

BØRN ER DA SJOVE…NÅR DE FORKLARER BEGREBER…

Aftægt = Det modsatte af indtægt

Cellist = En fange med enecelle

Dobbeltmord = Når en morder slår en mand ihjel flere gange

Byvåben = Et skilt som man i gamle dage forsvarede byen med

Betleri= Når man får en pige til at sige ”ja”

Fra bogen ”Du er også min søn, Brutus!”.


HUSK At holde dig munter!

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top