Humor og Samhørighed

De bedste humoristiske ideer kommer fra det liv vi alle sammen lever, synes jeg. Det er tit den humor, som vækker størst latter og den som giver en fornemmelse af sammenhørighed – at man tilhører, skal vi kalde det ”det menneskelige fællesskab”.

For nylig fortalte jeg en historie om en mand, jeg havde set, som selv spiste en hel gaveæske med Anton Bergs Chokolader.

Jeg sagde til tilhørerne, at sådan en gaveæske jo ikke er en man må spise alene. Det er en man giver til værtinden, når man skal på besøg hos nogle venner. Så tager hun imod den og gemmer den og så giver hun den selv videre som gave, når hun skal på besøg. Det er faktisk slet ikke meningen, at den skal spises. Den skal bare køre i sådan et lukket kredsløb indtil man selv får den tilbage – og det hele starter forfra indtil sidste salgsdato er overskredet.

Historien med gaveæsken grinede publikum meget af. Det virkede som om det var noget mange af dem selv havde oplevet. Det med lige at videregive sin egen værtindegave i en snæver vending.
Den humor, som virker bedst, er den som vækker genkendelse. De sjoveste mennesker, jeg selv kender, er dem som siger noget højt, som jeg egentlig selv har tænkt, men bare aldrig har sagt højt. Når de nævner det, er det som om, jeg tænker: ”OK – det er jeg så heldigvis heller ikke alene med”. Man kunne sige, at den bedste humor giver sammenhørighed.

Rune2.jpgSOMMERSJOV

Heldigvis kan Covid19-situationen også give nogle gode oplevelser. Jeg havde fornøjelsen af at optræde for 90-100 mennesker i Randers. Det forgik i den meget smukke have, som hører til Randers Kloster.
En dejlig og meget lun sommeraften. Det er første gang, jeg optræder i shorts foran et publikum. Jeg har tidligere undgået det, da jeg helst ikke vil have, at det kvindelige publikum sidder og beundrer mine ben i stedet for at høre efter. Men det så nu på forunderligvis ud til, at de hørte efter og morede sig.

RuneNærbillede.jpg

Publikum.jpg

runegreen-plakat_final.jpgJEG BRINGER LIGE EN GENTAGELSE…

Du kan stadig få kr. 10.000 i støtte til foredrag i forbindelse med Den Mentale sundhedsdag – og Uge. Sidste år besøgte jeg en lang række arbejdspladser i forbindelse med Den Mentale Sundhedsdag.
Igen i år kan 500 arbejdspladser blive tilgodeset med et tilskud på op til kr. 10.000,- til foredrag der knytter an til mental sundhed på arbejdspladsen. Det gør humor og arbejdsglæde jo i den grad.
Måske besøgte jeg din arbejdsplads sidste år. Hvis jeg gjorde vil det være pænt af dig at gøre dine venner og bekendte opmærksomme på, at også de kan få en god oplevelse med det her tiltag.
Min manager One Decision samarbejder med Vellivforeningen. Du kan se mere om, hvordan du kan få tilskud – og få hjælp her:

https://www.onedecision.dk/foredrag/tilskud-til-foredrag/

HUMOR FRA WOODY

Min sommerferielæsning har været Woody Allens selvbiografi ”Apropos of Nothing”.
Her er nogle af mine yndlingscitater fra en af Verdens største humorister:

”Jeg elsker naturen – jeg vil bare ikke have noget af den på mit tøj.”
”I Beverly Hills smider de ikke deres affald ud – de laver det om til TV-shows.”

”Ikke alene eksisterer Gud ikke – men prøv lige at få fat i en VVS-mand om søndagen.”

”I mit hjem er jeg chefen – min kone er kun hende, som tager alle beslutningerne”.
”Der findes værre ting end døden – har du nogensinde tilbragt en aften i selskab med en forsikringsmand.”


HUSK At holde dig munter!

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top