Humor i politisk storvejr

Hele november har været præget af politiske skænderier og ”blæsevejr” inde på Borgen.
Det har der ikke været meget humor i. Men det kommer tør jeg godt garantere. Det vil undre mig meget, hvis der ikke bliver sommerrevyer, hvor alle skuespillerne optræder i minkpelse. Så humor kan i den grad bruges til at løse op – og rydde op efter politiske gnidninger. Vi griner og vi kommer (forhåbentlig) mentalt videre. 
Men ville politikerne kunne bruge humor til at håndtere en sådan krise selv? Måske ikke direkte – og så alligevel.

Den amerikanske humorist Mark Katz har hjulpet politikere med at bruge humor i mange år. Hans mantra er oven I købet, at humor har størst effekt, når der er noget på spil – som der f.eks. er i afbødning af kriser.

Mark Katz arbejdede i mange år som taleskriver m.v. for Al Gore. 
Al Gore kom til at sige i et interview på TV: ”Da jeg arbejde i Kongressen tog jeg initiativet til at skabe internettet”. Al Gore var faktisk med til at skabe lovgrundlaget for at udforske den teknologi, der blev til internettet. Men i pressen kom det til at fremstå, som om han havde sagt, at han havde opfundet internettet. Hvilket fik ham til at fremstå latterlig.
Mark Katz skrev en bemærkning, som Al Gore brugte i et andet interview. Han sagde: ”Jeg var meget træt, da jeg sagde den bemærkning. Jeg havde været oppe hele natten før for at opfinde videokameraet.”
Den muntre og selvironiske kommentar ramte plet og Al Gore fremstod som en mand med overskud og lune – og fremstod ikke længere latterlig. 
Men humor kan du gøre indrømmelser uden at tabe ansigt. Hvis du gør det rigtigt, som politiker, så kan du oven i købet vinde mere end du tabte. 
Men det kræver finesse – og måske også en god humor-strateg og jokewriter.


JULEHYGGE I NÆSTVED
 8. december kl. 19.30
Julen nærmer sig og skulle du have lyst til at julehygge lidt sammen med mig, så er jeg blevet booket til at besøge Grønnegade Kaserne Kulturcenter i Næstved i december for at fortælle historier med et anstrøg af julestemning.

 

Det sker sammen med storyteller Steffen Sommerstedt (ham på billede til venstre) og storyteller André Andersen. Jeg vil udelukkende have fokus på at fortælle sjove historier med julestemning, og jeg er sikker på, at det bliver en forrygende festlig og hyggelig aften.
Du kan købe billet her: https://gkkultur.billetten.dk/index/chooseprice/showid/230018/type/1?


GOD JUL OG GODT NYTÅR
Nyhedsbrevet udkommer ikke i december, så jeg vil hermed ønske dig en fantastisk god jul og et godt nytår. Lad os se i øjnene, at mange begivenheder i 2020 godt kunne have været undværet. Men hvis jeg er helt ærlig, så var der heldigvis også meget at glæde sig over. 
Tak til alle jer, som jeg trods alt nåede at besøge med mine foredrag. Det var helt sikkert med til at holde mit mod og humør oppe.


HUMOR VED JULETID
Da jeg var barn skulle vi altid til julefrokost hos min mormor og morfar 1. juledag. Når maden var spist, så satte vi os alle sammen ind i sofahjørnet og så begyndte de voksne at fortælle historier. De fleste var sjove anekdoter fra deres eget liv.
Det skal jeg sent glemme. Det var altid sjovt at sidde sammen og grine med familien. 
Husk at selv om julen måske bliver anderledes i år, så er det stadig muligt at finde de gode historier og jokes frem og grine sammen. 
Det giver en helt særlig sammenhørighed.Og så er man jo ladet op til MUS samtalerne i det nye år.

God jul. God nytår og…
HUSK At holde dig munter!

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top