Humor som sund virkelighedsflugt

Der er mange af os, som er fanget i vores hjem igen. Ligesom i foråret 2020.

Supermarkederne melder, at der bliver solgt mere slik, kage og alkohol end nogensinde. Januar plejer ellers at være en sund måned. Men ikke i år. Det er, fordi vi har brug for virkelighedsflugt lige nu. Noget at trøste os med. Det som også hedder eskapisme.
Humor er heldigvis en sund form for eskapisme. Den feder nemlig ikke – og er helt harmløs.

”I Love Lucy” var en legendarisk comedy-serie i USA. Den er helt tilbage fra starten af 1950’erne. Men bliver stadig fremhævet som banebrydende. Hovedrollen Lucille Ball spiller en husmor, som er klodset og i det hele taget ret dårlig til at være husmor. Dengang var der mange hjemmegående husmødre. Den polerede facade udadtil var desværre også meget vigtig i de år.

Men ”I Love Lucy” viste en anden virkelighed. Den gav tv-seerne en ”rednings-planke” og viste, at vores hverdag ikke er perfekt. Den gav også husmødrene en virkelighedsflugt, hvor de havde en ½ time til at slappe af i sammen med Lucy og grine – også af sig selv.

Nu hvor vi ikke kan komme ud og rejse og på den måde få en pause fra hverdagen – så kan vi stå på humor-toget og køre til Humor-land. Her kan vi få en pause fra ensformigheden.

Når man har beskæftiget sig med humor i så mange år, som jeg har – så har man set mege,t som er sjovt. Jeg har set bunker af Stand-up Comedy, revy, sjove film og Tv-serier. Meget af det kan godt tone ud efter så mange oplevelser. Men her er en film, en tv-serie og en bog, som jeg stadig synes er blandt de sjoveste nogensinde. Hvis du stadig har dem til gode, så var det måske noget, du kunne ”flygte ind i ” nu.

Film…

”The Big Lebowski”
Synes jeg simpelthen er den sjoveste film, jeg nogensinde har set. Der er så mange sjove typer og den ene sjove og groteske situation og replik afløser den anden.
Jeff Bridges som The Dude er simpelthen bare fantastisk. I en Verden der normalt kører meget, meget hurtigt, så er det rart med en mand, der ved, hvordan man tager tingene stille og roligt

TV-serie…

”Curb Your Enthusiasm”
Det er simpelthen bare en sjov serie. Larry David er en mester i at få noget sjov ud af selv de mindste dilemmaer i livet. Ting som vi alle sammen har tænkt over i vores stille sind. Ting som ikke giver mening, men som vi finder os i alligevel. Det gør Larry David ikke. Men hans store charme og menneskelighed bærer ham igennem den ene sjove situation efter den anden.

Bog…

”Vejledning i Sælfangst”
Det er nok den sjoveste bog, jeg har læst. Den er skrevet af skuespilleren og humoristen Flemming Jensen, før han blev kendt som skuespiller. Han var skolelærer på Grønland. Bogen er ikke fuldstændig sandfærdig. Men den er meget, meget morsom. Jeg læste den højt for min søn og han grinede meget hørt undervejs.

 


DAGENS TILBUD…
BOOK MIT FOREDRAG INDEN 1. FEBRUAR – til afvikling i 2021- OG FÅ RABAT

Hvis du booker mig til at holde foredrag inden den 1. februar 2021, kan du få oplægget til kr. 14.000,- + transport og moms. Normalprisen er kr. 18.000,- + transport og moms. Prisen dækker op til 250 deltagere og foredraget varer 5 kvarter. Skulle Coronaen igen spænde ben for arrangementet, så flytter vi det gerne – uden det koster dig noget.
OBS! Jeg afholder kun fysiske oplæg, eller også kan du booke min foredragsvideo, som ikke er live, men er optaget, så den kan afvikles, som var det live. Jeg taler direkte ind i kameraet. Eneste forskel er at lys og lyd er bedre end, hvis det havde været live.

Læs mere og kontakt min manager her


 

NÅR MAN ARBEJDER HJEMME

Jeg faldt over denne meget muntre dames kommentar til at arbejde hjemme under Coronapandemien.

Hun viser netop vores behov for at få et lille pusterum og grine – også af os selv. Mon ikke mange af os kan genkende udfordringerne med at få tid til at passe arbejdet online.


HUSK At holde dig munter!


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll til toppen