Humor og legende tankegang

Humor er os voksnes måde at blive ved med at lege på. Da vi var børn, havde vi evnen til ikke at have nogen begrænsninger i den måde vi tænkte på. De fleste af os kan huske, når vi skulle lege med kammeraterne, så startede det tit med, at man sagde: 
”Så sagde vi lige, at du var et rumvæsen fra Mars og at jeg var en købmand i Brugsen….”. Og så var scenen sat. Alt kunne lade sig gøre, alle spillede med. 
De voksne, som bevarer den evne, har tit en anden tilgang til arbejdslivet end andre.

Herbert D. Kelleher var den legendariske medstifter og leder af det meget succesrige flyselskab Southwest Airlines.
Kelleher stod i en konflikt med et andet flyselskab over et produktnavn. Han kunne se frem til flere måneder i en retssal – og det synes han var en dårlig måde at bruge sin tid på. 
Herb Kelleher er en meget kreativ og humoristisk mand, så han ringede chefen for det andet firma op og sagde: ”Hvorfor lægger vi ikke bare arm om det? – så laver vi en event ud af det”

Det gjorde de. De inviterede medarbejderne ind i en boksearena, hvor de sad på hver side af ringen. De to chefer kom ind fra hver sit hjørne og blev heppet på. Herefter gik de i gang med at lægge arm. Kelleher var allerede dengang en ældre mand og den anden chef meget større og yngre. Men Kellerher var så morsom i sine kommentarer under ”kampen”, at den anden sluttede med at sige: ”Ved du hvad? – Du får det produktnavn af mig. Jeg synes, det her er sådan en skøn ide og jeg har haft en god oplevelse.”

Konflikt løst – oven i købet med en god oplevelse til alle.

Man siger, at meget humoristiske mennesker også tit er meget innovativt tænkende og løsningsorienterede. Det hænger på mange måder sammen med evnen til at blive ved med at tænke ”legende”.


KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSER

Da hele landet lukkede ned første gang i marts sidste år, så blev vi hurtigt enige om i min lille familie, at vi skulle have noget at glæde os til hver dag. Lynhurtigt begyndte vi at bruge ”Så sagde vi lige…- metoden”.

”Så sagde vi lige… at vi var en tur i Italien”. Vi kan også kalde den ”lege-metoden”. Vi har leget, at vi var i forskellige lande. Vi holdte Nytårsaften midt i marts sidste år. Det sjove er at ved at pynte op til Nytår og ved at spise Italiensk mad og se en film, som foregik i Italien, så lykkedes det at snyde hjernen til at tro, at det var nytårsaften og til at tro at for et par timer var vi i Italien. I et helt år har vi ”leget” en masse ting hjemme i vores hus og have. Blandt andet: Sushi restaurant og et luksushotel i Paris. Vi har holdt julemarked for 6 personer, rejst en tur til Østrig, holdt Indiana Jones aften og meget meget mere…
Det gamle mundheld ”kun fantasien sætter grænser” er faktisk sandt.

Eksempel fra vores familie: ”Indiana Jones Aften”: Min søn spiser ”insekter” til forret og ”Isafkølet Abehjerne” til dessert.


HUMOR I TRAFIKKEN…

Jeg kørte bag ved en lastbil, hvor der stod på bagsmækken:
”Vi har kørt i 25 år – Vi leverer inden kl. 12.00”
Jeg tænkte: Godt de endelig når frem.


HUSK At holde dig munter!

 


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top