Humor og personlighed

Humor er og bliver én af de ting vi sætter mest pris på ved andre menneskers personlighed. Når vi vælger en livsledsager, er det som regel vigtigt for os, at de har samme humor som os selv. Vi opfatter ofte mennesker, som har samme humor som os selv som flexible og løsningsorienterede. Hvorimod mennesker, som ikke har den samme humor som os selv – ser vi tit som triste, grå og ufleksible.

Faktisk har flere undersøgelser vist, at der er en sammenhæng mellem humor og intelligens. Man lavede en undersøgelse, hvor man undersøgte en række kvindelige og mandlige komikere. Alle havde en intelligenskvotient mellem 126 og 138. Den gennemsnitlige IQ ligger på mellem 90 og 110.
En undersøgelse ved et universitet i USA fandt også ud af, at de sjoveste studerende havde et mere aktivt sexliv end de mere kedelige studerende.

Det hænger formentlig også sammen med, at humor er en stor del af det, vi forbinder med charme hos et andet menneske.

Når vi ser tilbage på et menneskes liv er det som regel også et af de karaktertræk vi sætter højt. I utallige begravelsestaler bliver den afdødes humor fremhævet. Det er meget sjældent der, bliver sagt: ”Jens Peter var et fint menneske med udprægede evner for at grille kylling på spyd”. Det er, som regel oftere vi hører: ”Jens Peter var et fint menneske med en fantastisk humoristisk sans”. Humor er noget, vi fremhæver ved et menneske.


Når vi taler om humor og personlighed…

Så var Astrid Lindgren én af de største. Hun var en humoristisk dame, og hun var meget aktiv i debat og i politik. På et tidspunkt havde hun regnet ud, at hun faktisk betalte 102 procent af sin indkomst i skat. Finansministeren i Sverige på det tidspunkt hed Gunnar Stæng og han var lidt arrogant, da han i en debat sagde: ”Ahh, det kan vist ikke passe. Astrid Lindgren er god til at finde på eventyr – men hun kan vist ikke regne.” Så var der en ekspert, der sagde: ”Nej, vi har faktisk regnet på det. Det passer. Hun betaler 102 procent i skat.” Herefter sagde Astrid Lindgren til Gunnar Stæng: ”Måske skal vi bytte job. Det er åbenbart mig, som er god til at regne – og dig som er god til at finde på eventyr.”

 HUSK At holde dig munter!

 


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top