NOBELPRISEN I HUMOR

De fleste af os forbinder nobelprisen med noget meget seriøst. Banebrydende forskning, litteratur og bedrifter, som har stor indflydelse på menneskeheden.

Men faktisk bliver der også uddelt en lidt anden form for nobelpris.

Siden 1991 er IG Nobelprisen blevet uddelt til forskning, som har et humoristisk blik på Verden.
Det erklærede formål er: ”At fejre det usædvanlige, hædre det fantasifulde – og anspore interessen for videnskab, medicin og teknologi”.

Vinderne har blandt andet vundet IG Nobelprisen for at bevise, at Eiffeltårnet ser mindre ud, hvis man læner sig lidt til venstre. Opfindelsen af en Speechjammer, der i kraft af et ekko forvirrer en talers hjerne så meget, at han eller hun ikke kan sige noget. Forskning i bevægelsesmønsteret for en menneskelig hestehale. Samt et hold forskere, som påviste, at chimpanser kan genkende hinanden ud fra billeder af deres bagdel.

Det lyder måske fjollet, men ideen er skarp nok. Skæv og fantasifuld forskning er for det første med til skabe opmærksomhed omkring forskning. Men samtidig fører forskningen i umiddelbart skæve og mærkværdige teorier flere gange til værdifulde opdagelser, som oven i købet kan lede til en rigtig nobelpris. I komiteen sidder også forskere, som har vundet den rigtige nobelpris.

Den eneste dansker som umiddelbart har vundet IG Nobelprisen, er Ruth Nielsen, som modtog prisen for at forske i effekten af vådt undertøj. Det lyder fjollet, men det er nu ret værdifuldt at vide, hvilken effekten det har på ens helbred, hvis man tisser i bukserne på en ekspedition på Arktis. Måske kan du redde livet ved at være iført det rigtige materiale. IG Nobelprisen hylder det fantasifulde og det videbegærlige. Den minder os om, at vi skal blive ved med at være lige så nysgerrige, som børn er.

NU MÅ VI GODT BOOKE

Jeg har allerede fået enkelte bookinger til live-foredrag i efteråret. Men som alle andre i underholdnings- og formidlingsbranchen så er der – skal vi sige det ligeud – plads i kalenderen…. Endnu. For skulle det gå som vi håber alle sammen og Corona er slået lidt længere tilbage i salen, så er der meget som skal afvikles. Det vil sige, at flere arrangører har skubbet – også mine – bookinger til efteråret. De ligger der og hygger sig og spærrer for nye arrangementer, som jeg og andre hjertens gerne vil tage ind i kalenderen.
Så forslå endelig mit foredrag til dem du kender – vi glæder os til at komme på landevejen igen.

Ring til min manager Malene på tlf. 30 61 17 00 og aftal nærmere eller skriv til os her.


LIVE FOREDRAG – ONLINE – MENS VI VENTER

Efter flere forespørgsler har min manager endelig fået mig overtalt til at lave foredrag LIVE online. Indtil nu har vores kunder kunnet booke en indspillet version. Men mange har lyst til, at det skal foregå ”live” og det glæder jeg mig nu til at imødekomme.

Ring til min manager Malene på tlf. 30 61 17 00 og aftal nærmere eller skriv til os her.

Læs mere og kontakt min manager her


NÅR VI KEDER OS…

Nu, hvor mange af os er isoleret i vores hjem, så bliver det sværere og sværere at finde på noget sjovt at fordrive tiden med. På tegningen kan du få lidt inspiration og en advarsel…HUSK At holde dig munter!


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top