Værdien af en lommebog

VÆRDIEN AF EN LOMMEBOG
Kender du det, hvor du står inde på en kollegas kontor. Så kommer din kollega med en sjov bemærkning – og så har du selv lige en sjov bemærkning du selv kan sende tilbage… Men først tre timer senere. Her tænker du så: ”Nu ved jeg det – det var det jeg skulle have svaret, men nu er det for sent.”
Det du skal gøre er at skrive det ned. Jeg ved godt, det lyder påtaget og omstændeligt, men det er en måde at øve sig i kvikke replikker.

Der sker et eller andet når vi skriver ting ned. Det får på en eller andet måde en større værdi.
Jeg kender ikke ret mange som skriver bøger, journalistik eller comedy som ikke konstant har en lommebog på sig. Alle de gode ideer, de kommer jo ikke når man skal have sjove ideer. De kommer når vi færdes ude blandt andre mennesker.

Jeg tog på et tidspunkt toget til København. Jeg skulle ud på Hovedbanegården og ved siden af mig sidder der to hip-hop-agtige unge mænd. Der er kun dem og mig da vi skal ud. Jeg har nogle store kasser og tasker med. Jeg har fået en af mine venner til at hjælpe mig ind i toget med dem og tænker, at jeg nok kan finde en som kan hjælpe mig, når jeg skal ud. Jeg spørger de to unge mænd:

  • Det er vel ikke sådan, at I lige kan give mig en hånd?
  • Nej, men du kan da godt få en finger! (Svarer de)

Selv om det var en flabet bemærkning, så synes jeg det var en god bemærkning. Det var et hurtigt comeback. Jeg skrev den ned og brugte den senere i en tale til en kunde, hvor den passede godt ind.
Jeg skal lige tilføje, at de faktisk hjalp mig ud. Så de var nok mere gode til ordspil – end egentlig flabede.

Jeg skrev bemærkningerne ned i min lommebog – og brugte mange år senere ordspillet lettere omskrevet i en tale, da jeg faldt over det i lommebogen.

HUSK ALT DET VI GODT MÅ – OG VI MÅ GODT HJÆLPE HINANDEN.

DSCF2965_resized_20200319_112945181.jpg Efter de nye stramninger omkring corona-situationen er forsamlingsforbuddet sat ned, så vi kun må samles 50 mennesker. Det gælder dog ikke for konferencer og kultur, hvor tilhørerne sidder ned. Lad os gennemfører alt det vi godt må.
Hvis julefrokosten er blevet aflyst, så kan I måske samle medarbejderne i kantinen – med god afstand – til et underholdende foredrag eller en koncert.
Så kan de være sammen og markere et mærkeligt års afslutning – på en positiv måde. Så hjælper du også foredragsholdere og kunstnere igennem en svær økonomisk tid. Husk at bestille et lyd- og lysanlæg udefra – for den branche er også trængt.

Vask hænder i 15 min..jpgLÆNGE LEVE GRUNDIGHEDEN I MIT TRÆNINGSCENTER

Fandt denne her i mit træningscenter. Efter håndvask i 15 minutter, så skulle hænderne vist også være rimeligt rene.

HUSK At holde dig munter!

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top