Julemanden og vittigheder

Har julemanden egentlig noget til fælles med vittigheder. JA er svaret.

Jeg husker julefrokosterne fra min barndom og også fra steder, jeg har arbejdet. Vittigheder var tit en del af set-uppet. Der var både gode og dårlige imellem. Men hvorfor fortæller man egentlig vittigheder, når der er chance for, at de andre ikke griner?

Svaret er egentlig ret enkelt. Fordi det føles godt. Ikke alene føles det godt for dem, som synes, den er sjov. Men også for dig, som fortæller vittigheden. Det føles godt at få nogen til at grine.

Det hænger meget godt sammen med, at en af de ting som glæder mennesket mest – du kender det sikkert godt – er at gøre andre glade. Sådan har jeg det også med julegaver. Faktisk er det tit lige så dejligt at give dem – som at få dem.

Du kan roligt fortælle dine børn, at Julemanden er virkelig. Eller i hvert fald har været. For myten om julemanden er efter sigende baseret på Sankt Nikolaus, som var en biskop fra den byzantiske provins Lykien, og han var kendt for at dele gaver ud til de fattige. Senere er der så kommet rensdyr og et samarbejde med en række nisser til.

Men som jeg ser det, så er Sankt Nikolaus’ idè god nok. At gøre noget godt for andre. At sende blomster til en ven eller kollega, som er trist eller presset. At hjælpe sin ældre nabo med indkøb. At give sin kone en gave, bare fordi det var onsdag. Det er samme knap du trykker på, som når du får nogen til at grine af en vittighed. Måske oven i købet en som spreder endnu større glæde.


GOD JUL OG GODT NYTÅR

Mit nyhedsbrev udkommer ikke i december. Men derfor skal du jo alligevel ønskes en god jul og et fantastisk godt nytår.

Heldigvis blev 2021 langt mere positiv end 2020. Specielt det sidste halve år. Jeg har været ude til over 50 arrangementer på kun 4 måneder, når jeg går på juleferie. Det har på alle måder været en fest, og jeg er meget taknemmelig og glad for alle de søde mennesker jeg har mødt på min vej. Måske ses vi i det nye år… hvem ved?!

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


PRØV NOGET NYT

Hvis julefrokosten på din arbejdsplads bliver aflyst, så er det måske i år I skal finde på noget nyt. Ved et foredrag sidder man jo ned og derfor er det langt mere sikkert end fest og dans. Lidt gløgg, æbleskiver og et underholdende og interessant foredrag – kan måske være vejen ud.

Måske du selv har endnu flere nye ideer til at være sammen med dine kollegaer…
Måske skal det nye ske i år…?


God jul. Godt nytår og…
HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top