Tragedie plus Tid

Kender du sætningen: ”Men i dag kan vi da heldigvis grine af det”. Den kommer tit efter du har fortalt om en ubehagelig oplevelse, du havde. Måske på dit arbejde eller på en ferie. Nu er det noget tid siden, og du fortæller oplevelsen til kollegaerne i kantinen. Du fortæller den som regel fordi, at du nu kan se det sjove i det.

Det hænger meget godt sammen med den lille formel vi har indenfor humor, som vi kalder: Tragedie + Tid = Humor. 
Det er den måde anekdoter opstår på. De små knubs livet giver os, er simpelthen en guldgrube af humor.

Den ældre generation kan sikkert huske den pertentlige skuespiller Olaf Ussing. Han spillede sammen med Susse Wold i en meget alvorlig forestilling. Han skulle sige replikken: ”Linen er løbet ud, Madame!” men Ussing var glemsom og det blev til: ”Limen er løbet ud, Madame!” Hvorefter han skød Susse Wold med en revolver. Det var unægtelig uheldigt, da hun først skulle skydes i 2. akt.

Den sande historie er en af de bedst kendte teateranekdoter. Den er blevet fortalt igen og igen til stor latter. Men lad os være ærlige. De andre skuespillere har nok været irriteret på Ussing bagefter – og han har nok også selv været ærgerlig. Men med reaktionstiden bliver den endnu en af de ting, som skete i vores liv, som vi alligevel ikke kan gøre noget ved.
Vi har brug for at kunne se tilbage og le af det, som ikke lige gik glat. Det hjælper os til at huske tilbage på vores liv med glæde.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


ET LIV I COMEDY-BRANCHEN

Hvis man har kanalen HBO Max, så må jeg simpelthen anbefale serien ”Hacks”.

Den giver et godt billede af, hvor hårdt det har været for kvinder at slå igennem i den nådesløse comedy-branche. Specielt i USA. Hovedpersonen spilles af Jean Smart, som er en aldrende komiker, som på mange måder er en overlever. Hun er helt klart baseret på virkelighedens Joan Rivers, som overlevede adskillige op og nedture men døde som en legende 81 år gammel. Hun var 
benhård og optrådte lige til det sidste.

Serien giver et virkelighedstro billede af, hvordan man arbejder med comedy og hvad forskellen er på at have humor privat – og at skulle leve af at sælge den. Den er også utrolig underholdende og morsom.


HUMOR OG AFLYSNING

Nogen gange er det knap så heldigt, hvordan man sætter overskrifter sammen på en netavis. Nu hvor vi igen aflyser en masse i coronaens tegn, så læste jeg følgende på en netavis lige inden jul:
”Mere end 20 smittet til julefrokost”
Nedenunder stod der så:

”Aflivet på stedet”HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top