Komisk talent

Kan man være komiker uden at have humoristisk sans? Det vil mange nok mene er fuldstændig umuligt. Men det er nok et spørgsmål om, hvordan man ser på det.
Jeg tror, vi alle sammen kan huske en person fra vores arbejdsplads eller fra vores skoletid. Personen var god til at få os andre til at grine – og til at underholde ved festerne. Men hvis personen dummede sig i hverdagen eller hvis noget kom på tværs, så kunne de ikke grine af det.At kunne få andre til at grine er det vi kalder et talent. En evne i lighed med at være god til at synge.

Et af de største komiske talenter, der har eksisteret i underholdningsbranchen var komikeren Peter Sellers. Et helt enestående talent. I utallige radioprogrammer og på film – f.eks. i flere ”Den Lyserøde Panter”-film kunne han simpelthen skabe hundredvis af forskellige komiske stemmer og figurer.

Men privat er der mange venner, der har udtalt, at Sellers var arrogant, selvcentreret og modbydelig overfor både sin familie og kollegaer. Altid overbekymret og ingen evne til at grine af sig selv eller tage muntert på livet. 

Selvfølgelig har de fleste komikere humoristisk sans. Men det er faktisk muligt at have talent for at få andre til at grine og ikke eje det, vi forstår som humoristisk sans. Omvendt kan mennesker som ikke har talent for at få andre til at grine, sagtens have det vi forstår som humoristisk sans. Altså evnen til at tage let og muntert på livet.

Du kan læse meget mere om mine foredrag herHISTORIER MED HUMOR

Jeg har i mange år været medlem af en klub, hvor vi offentligt underholder publikum med historier. Klubben hedder Randers Fortællerne og fylder 30 år i år. Det skal fejres og det gør vi med en eftermiddag med bobler, sødt og fortællinger – under titlen ”Som Tiden Går”.

Det foregår på Teaterskolen Kastali’a i Underværket i Randers. Du vil kunne opleve alt fra eventyr og sagaer til min egen afdeling, som er humoristiske historier fra mit eget liv. Kig forbi, hvis du er i nærheden af Randers.

 

”SOM TIDEN GÅR”

Søndag den 2. oktober kl.14.00
KUN BILLETTER I FORSALG
Køb din billet på internettet hos Yourticket.dk
Til og med fredag den 30. september 2022.
HVOR Teaterskolen Kastali’a, Underværket, Stemannsgade 9C, 1. sal, 8900 Randers C.
ENTRÈ kr.75,- pr. person inkl. ”bobler og sødt”.
LÆS MERE PÅ www.randersfortaellerne.dk


CITATER OM HUMOR

Der findes uendeligt mange citater om humor. Om de alle sammen kan bevises videnskabeligt er meget tvivlsomt. Men derfor kan de jo godt være kloge alligevel. Her er et par stykker:

Humor is the instinct for taking pain playfully.
-Max Eastman, forfatter

People with a sense of humor tend to be less egocentric and more realistic in their view of the world and more humble in moments of success and less defeated in times of travail.
– Bob Newhart, Komiker

“I love people who make me laugh. I honestly think it’s the thing I like most, to laugh. It cures a multitude of ills. It’s probably the most important thing in a person.”
– Audrey Hepburn, Skuespiller og UNICEF-ambassadør


HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top