Practical jokes

ELEGANTE ”PRACTICAL JOKES”

Så er mange af os tilbage fra ferie og klar til at gå i gang med arbejdslivet. For de fleste er det dejligt at komme i gang igen og møde kollegaerne. En af mine bekendte mødte engang op på kontoret efter tre ugers ferie. Foran hendes computer stod et tastatur, som var helt overgroet med karse. Der måtte hun trække meget kraftigt på smilebåndet. Som hun sagde: ”Bare arbejdet med at komme vat ned i mellemrummene på et brugt tastatur og så karse må alligevel have taget noget tid.

”Practical jokes”, som vi kalder det, er altid en smagssag. Det må aldrig blive chikane. Men hvis det bliver gjort elegant og godhjertet, så kan det være sjovt.

Den berømte skuespiller Alec Guinness (ham som spiller Obi Van Kenobi i de gamle Star Wars film fra 1970erne) havde en practical joke kørende med filmstjernen Grace Kelly (senere fyrstinde Grace af Monaco) i over tyve år.
Efter en filmindspilning fik Guinness en tomahavk økse i gave. Han havde ikke plads til den i sin kuffert, så han gav tjeneren på hotellet drikkepenge for at snige den ind i hans medspiller Grace Kellys seng. Da hun kommer hjem om aftenen, finder hun øksen. Men hun siger ikke noget om det næste morgen. Nogle år efter kommer Guinness selv hjem fra en teaterforestilling og finder den i hans egen seng. Han sagde heller ikke noget om det. Sådan fortsætter de to med at ”joke” hinanden i over tyve år ved at snige øksen frem og tilbage. Uden på noget tidspunkt at omtale det for hinanden. Først efter Kellys død fortalte Guinness historien.

Jeg synes, det er en genial historie. Den bedste måde at udføre en ”practical joke” på. Et privat spil for at få en god ven til at smile. Elegant og morsomt uden at nogen bliver ydmyget

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


FORTÆLLE-FESTIVAL PÅ NØRRE VOSBORG

I år har jeg igen fornøjelsen af at deltage på Vestjysk Fortællefestival. Det foregår på slottet Nørre Vosborg ved Holstebro. Det er simpelthen den mest fantastiske festival for det talte ord, som vi har i Danmark. Super hyggelig og professionelt udført.

Jeg er på scenen begge dage med humoristiske historier. I en kombination med to andre historiefortællere. Kig forbi – jeg vil vove at påstå, at du ikke bliver skuffet.

LØRDAG DEN 9. SEPTEMBER & SØNDAG DEN 10. SEPTEMBER
Nørre Vosborg
Vembvej 35
7570 Vemb
www.nrvosborg.dk 

Se programmet


MIN EGEN BEDSTE ”PRACTICAL JOKE”

Da jeg var ung var det mere almindeligt, at gæster fik lov til at ryge i din stue. Det gjorde min mor i hvert fald hjemme hos min kone og mig. For at få lugten væk, når de var gået, brugte vi et husmorråd om at stille en lille skål med eddike midt på stuebordet, som så sugede røglugten til sig. Det virkede faktisk.

Med eddike kan godt ligne æblejuice.

Da min kone var ude af stuen, skiftede jeg eddiken ud med en skål med æblejuice. Der gik et par timer og da min kone sidder i sofaen, siger jeg til hende: ”Jeg synes, jeg er så tørstig”. ”Så gå ud og hent noget at drikke”, sagde min kone. ”Åhh – jeg gider næsten ikke rejse mig”, svarede jeg.

Så tog jeg skålen på bordet og tømte den.

Hun blev ret mundlam. Indtil hun fandt ud af, at der var et meget stort glimt i mit øje.


HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top