Upassende humor

HVAD MÅ VI GRINE AF?

Har du prøvet at grine af noget, som du ikke måtte grine af? Hvis du har, så er du bestemt ikke alene.

Jeg var engang i IKEA, og der var en kraftig mand, der sad bagved mig, som fik et stykke af sin hotdog galt i halsen. Pludselig stormer han forbi mig, mens han slår sig på brystet på en helt grotesk måde og laver nogle rallende lyde. Det så simpelthen så sjovt ud. Jeg løb efter ham for at se, om jeg kunne hjælpe. Da jeg kom ud, sad han udenfor på en bænk. Jeg sagde: ”Er du OK?” Han svarede: ”Ja – men jeg tror sgu, pølsen gik tabt.”

Der måtte jeg simpelthen holde igen for ikke at grine. Jeg var i den der mærkelige situation, hvor jeg faktisk skammede mig lidt over, at jeg synes det så sjovt ud. Men det gjorde det altså. Samtidig havde jeg ondt af manden.

Husk, at du sagtens kan have empati og samtidig grine af nogen. De sociale konventioner foreskriver, at det må man ikke. Det kan måske også være en god ide ikke at grine manden lige op i ansigtet. Men sagen er den, at vi ikke selv bestemmer, hvad vi synes er sjovt lige så lidt som vi bestemmer, hvem vi forelsker os i. Men vi bestemmer hvem vi deler det med. Men du skal vide, at du ikke er ond, fordi du griner af noget som er tragisk. Hjernen og følelserne fungerer ikke altid helt, som vi gerne vil have dem til.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


FOREDRAGSSÆSONEN ER I GANG…

Så er jeg i gang med at holde foredrag over hele Danmark. Jeg har haft fornøjelsen af at være i Kolding, Hillerød, Ringsted, København, Nyborg, Sønderborg, Rødvig-Stevns, Skanderborg, Bredsten og Faaborg indenfor den sidste måned.

Jeg er lidt stolt over at få følgende ord med på vejen fra Ringsted Kommune:

”Temaet var arbejdsmiljø og humor. Det var en eftermiddag, hvor de mange fremmødte havde en fantastisk oplevelse. Rune fortalte om de små øjeblikke, hvor humoren kommer frem, og hvor humoren skaber glæder og sammenhold. Samtidig gav Rune nogle ”værktøjer” til, hvordan humor bliver en naturlig del af et godt arbejdsmiljø. Rune kan i den grad anbefales fra Ringsted Kommune”

Måske skal èn i din familie også bruge et foredrag på deres arbejdsplads. Kig forbi min hjemmeside og læs mere om mine foredrag her


MÅSKE UPASSENDE HUMOR?

Jeg fandt denne her artikel i mine gemmer. Den er flere år gammel. Jeg har bestemt ondt af manden, men der er et eller andet med formuleringen, som jeg ikke kan lade være med at grine af.

”Hånd sprængt i stykker”
”Sent torsdag aften kom en unge christianit alvorligt til skade med sin højre hånd. Manden, som er 30 eller 31 år gammel, havde angiveligt stået med et tændt kanonslag i hånden og glemt at smide det.”

Jeg har glemt meget i mit liv – nøgler, papirer og fødselsdage. Men jeg har alligevel aldrig stået med et tændt kanonslag i hånden og tænkt: ”Jeg kan sgu ikke lige komme i tanke om, hvad det var, jeg var i gang med?”


HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top