Revytid

TID TIL REVY

Så er det sommer igen. Solskin, strand og grill. Men for mange mennesker også et smut i en dansk sommerrevy. Den danske revy er en af de mest sejlivede danske underholdningsformer. Og hvorfor mon det? Jeg har ikke noget videnskabeligt belæg for det, men jeg tror, at det er fordi den på mange måder hylder fællesskabet. Stand-up komikere, entertainere og musikalske solister er fantastiske. Men de er også solister.

En sommerrevy er kun så god som summen af de mennesker, der skaber den. Både på, bagved og foran scenen.

Efter mange år med stor succes i Cirkusrevyen på Bakken valgte Dirch Passer i 1975 at spille revy i Holstebro. Det havde vist noget at gøre med, at han havde mødt en ny kæreste og generelt forsøgte at lægge sit liv om til noget mere nyt og sundt. Men det betød også, at Cirkusrevyen uden Passer – blev en fiasko. Alt var rettet ind på, at Dirch var der.

Det viser meget godt, at en solist i en revy kan trække publikum til – men også er skrøbelig. Cirkusrevyen i år har derimod fået op til 6 stjerner af mange anmeldere. Alt bliver rost. Tekster, skuespillere, scenografi og instruktion. Tivoli Revyen har derimod fået meget få stjerner. Skuespillerne bliver rost, men tekster og instruktion er desværre ikke godt. Fællesskabet er nøglen til succes. Også med publikum. Vi griner med hinanden og ikke af hinanden. Politikerne møder storgrinende op for at se parodier på sig selv – ja selv Dronning Margrethe. Da Ulf Pilgaard stoppede efter 40 sæsoner i Cirkusrevyen, mødte Dronningen selv op på scenen for at takke ham og give ham en gave. I et nummer hvor han var klædt ud som hende. Det er fællesskab, og det kan vi være stolte af at den danske revy kan.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


ÅBENT ARRANGEMENT I KØBENHAVN

Fredag den 18. august er jeg tilbage på Kursuscenter MBK midt i København. Sammen med en masse gode kollegaer deltager jeg i deres årlige åbent hus arrangement. Her kan du få smagsprøver på foredrag af alle mulige slags. Der er altid en fantastisk god stemning. MBK har nogle sjove og smukke rammer, som fungerer perfekt til møder og kurser. Kig forbi. Det er ganske gratis. Har du set mit oplæg før – så vil der nok ikke være så meget nyt ”under solen”. Men du kan jo tage èn med, som ikke har set det før og som du synes lige skal se det.

Jeg er på scenen fra kl. 15.30 – 16.30 på Kursuscenter MBK.
Pilestræde 61, 1112 København K.

LÆS MERE OM ARRANGEMENTET HER


HUMOR OM SOMMER

Stand-up komikeren Jim Gaffigan er ikke specielt begejstret for sommer… Måske giver du ham ret:

(As a kid you had the whole summer off – then you became an adult) Summer-vacation kind of set-up an adulthood of disappointment. That first adult job. …What?! I have to go to work in July?. What is this? Russia?

“Summer means a three month break for my children. Hey.. who doesn’t deserve a long vacation after a hard year of playing in the Kindergarden?”


Rigtig god sommer og…
HUSK At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top