Selvironi

SELV-IRONIENS STORE VÆRDI

Har du nogensinde prøvet at blive mobbet med en skavank og når du så siger fra, så siger afsenderen: ”Hvad pokker – har du ikke nogen selvironi?”

Lad mig lige slå fast: Selvironi er ikke, at nogen siger noget grimt til dig og så griner du af det. Selvironi er, at du selv har overskuddet til at kunne se dine små fejl og mangler, grine af dem og lave sjov med dem. Det er til gengæld også en stor fordel at kunne det.

Jeg var engang på biblioteket for at hente nogle bøger om mode til min kone. Her blev jeg mødt af en klassisk bibliotekar. Knold i nakken, brune fløjlsbukser og fodformede sko. Jeg sagde til hende: “Kan du sige mig, hvor jeg kan finde nogle bøger om mode?” Så kiggede hun bare på mig over halvbrillerne med et glimt i øjet og svarede: ”Ser jeg ud, som om jeg ved, hvor bøgerne om mode står?”

Jeg kunne simpelthen lide hende lige med det samme. Det blik hun havde på sig selv, og det overskud hun havde til at lege med det i dialogen med mig var meget vindende. Selvironi viser overskud. Det viser, at vi godt ved, vi ikke er perfekte. Når jeg skriver humor ind i taler for f.eks. erhvervschefer, så kommer de altid tilbage og siger: ”Hvor var det godt, du sagde, at jeg skulle lave sjov med mig selv – det var simpelthen det, som gjorde hele forskellen”. Jo højere status, man har. Jo mere overskud viser det, at man er i stand til at kunne se sig selv udefra og f.eks. fortælle om episoder,

hvor man dummede sig. Det viser menneskelighed, og at vi andre også har lov til at være menneskelige i dit selskab.

Du kan læse meget mere om mine foredrag her


KOM OG SYNG SAMMEN MED MIG

På selveste Grundlovsdag er jeg blevet inviteret til at være gæste-taler ved et syng-med-arrangement. Jeg er blevet bedt om at udvælge to sange, som jeg skal introducere på en humoristisk og underholdende måde. Arrangementet er en del af Voxperience festivalen i Randers. Det er en sangfestival. Jeg får fint selskab af Bryn Terfel, Fallulah, Ivan Pedersen og Julie Steincke, der optræder på andre aftener. Fællessang skaber fællesskab. Fællesskab skaber glæde. Mød op, hvis du kan lide at synge sammen med andre – og er i nærheden af Randers. Jeg deler scenen med musiker og vært for arrangementet Peter Elmelund.

MANDAG DEN 5. JUNI KL. 15.00.
AMFI-SCENEN PÅ RANDERS REALSKOLE FABERS ALLE 3 I RANDERS

GRATIS ADGANG

LÆS MERE OM ARRANGEMENTET HER


SELVIRONISK HUMOR

“Never be afraid to laugh at yourself; after all, you could be missing out on the joke of the century.”
– Joan Rivers

“I’m middle age now. You know you’ve reached middle age, when you’re cautioned to slow down by your doctor, instead of by the police.”
– Joan Rivers

“My wife was immature. I’d be at home in the bath, and she’d come in and sink my boats.”
– Woody Allen

“I have bad reflexes. I was once run over by a car being pushed by two guys.”
– Woody Allen


At holde dig munter


Tilmeld dig mit nyhedsbrev 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online kursus i at blive en underholdende formidler

"SJOVT DU SIGER DET"

Her giver jeg værktøjer til: Hvordan du fortæller en historie, så den virker. Hvordan du får en anekdote til at virke, så publikum griner af den.

Hvordan du skriver en joke og hvordan du forbereder dig til at levere det til tilhørerne.

NB: Kurset er ikke live, så du kan se det igen flere gange.

Scroll to Top